Menu na cały tydzień 05.05- 09.05
Poniedziałek 05.05
ŚNIADANIE
Pudding ryżowy z owocami
II ŚNIADANIE
Serek wiejski z ziołami, wędzony schab, bagietka, papryka
OBIAD
Karkówka duszona w cebuli z ziemniakami z koperkiem i kiszoną kapustą z marchewką i jabłkiem
PODWIECZOREK
Koktajl “jarmużowy ananas” z selerem naciowym i otrębami
KOLACJA
Zupa tajska
Wtorek 06.05
ŚNIADANIE
Jajka w sosie chrzanowo-musztardowym z brokułowym kuskusem
II ŚNIADANIE
Fantazja z maliną i gorzką czekoladą
OBIAD
Kaszotto z kurczakiem i botwinką
PODWIECZOREK
Twarożek z rzodkiewką i ogórkiem z prażonym słonecznikiem i chrupkie pieczywo
KOLACJA
Pierogi z truskawkami, sos waniliowy
Czwartek 08.05
ŚNIADANIE
Pełnoziarniste naleśniki z nadzieniem rabarbarowo-jabłkowym,serek waniliowy
II ŚNIADANIE
Zupa kalafiorowa z ziemniakami
OBIAD
Burger warzywny z konfiturą z czerwonej cebuli, sałatą, pomidorem, ogórkiem małosolnym i dipem jogurtowo-ziołowym
PODWIECZOREK
Pianka jogurtowa z sosem z owoców leśnych
KOLACJA
Sushi bowl z kurczakiem teriyaki
Środa 07.05
ŚNIADANIE
Włoska ciabatta z szynką Prosciutto cotto, rukolą i mozzarellą, smarowidło ziołowe
II ŚNIADANIE
Koktajl śliwkowo-porzeczkowy
OBIAD
Zapiekanka timballo z makaronem, pulpecikami i beszamelem
PODWIECZOREK
Sałatka owocowa z mieszanką orzechową
KOLACJA
Sałatka z młodych ziemniaczków, fasolki szparagowej,tofu i orzechów włoskich
Piątek 09.05
ŚNIADANIE
Bajgiel z pastą z pieczonej papryki z kolendrą, i roszponką, ogórek
II ŚNIADANIE
Jogurt jagodowo-miętowy z granolą crunchy i chipsami bananowymi
OBIAD
Placuszki z cukinii z łososiem wędzonym, dip tzatziki, rzodkiewka z roszponką
PODWIECZOREK
Chrupiąca tarta z wiśniami
KOLACJA
Wiosenna sałatka z kaszą pęczak, bobem i szparagami