Menu na cały tydzień 05.05- 09.05

    Poniedziałek 05.05

ŚNIADANIE

Pudding ryżowy z owocami

II ŚNIADANIE

Serek wiejski z ziołami, wędzony schab, bagietka, papryka

OBIAD

Karkówka duszona w cebuli z ziemniakami z koperkiem i kiszoną kapustą z marchewką i jabłkiem

PODWIECZOREK

Koktajl “jarmużowy ananas” z selerem naciowym i otrębami

KOLACJA

Zupa tajska

 

 

Wtorek 06.05

ŚNIADANIE

Jajka w sosie chrzanowo-musztardowym z brokułowym kuskusem

II ŚNIADANIE

Fantazja z maliną i gorzką czekoladą

OBIAD

Kaszotto z kurczakiem i botwinką

PODWIECZOREK

Twarożek z rzodkiewką i ogórkiem z prażonym słonecznikiem i chrupkie pieczywo

KOLACJA

Pierogi z truskawkami, sos waniliowy

Czwartek 08.05

ŚNIADANIE

Pełnoziarniste naleśniki z nadzieniem rabarbarowo-jabłkowym,serek waniliowy

II ŚNIADANIE

Zupa kalafiorowa z ziemniakami

OBIAD

Burger warzywny z konfiturą z czerwonej cebuli, sałatą, pomidorem, ogórkiem małosolnym i dipem jogurtowo-ziołowym

PODWIECZOREK

Pianka jogurtowa z sosem z owoców leśnych

KOLACJA

Sushi bowl z kurczakiem teriyaki

Środa 07.05

ŚNIADANIE

Włoska ciabatta z szynką Prosciutto cotto, rukolą i mozzarellą, smarowidło ziołowe

II ŚNIADANIE

Koktajl śliwkowo-porzeczkowy

OBIAD

Zapiekanka timballo z makaronem, pulpecikami i beszamelem

PODWIECZOREK

Sałatka owocowa z mieszanką orzechową

KOLACJA

Sałatka z młodych ziemniaczków, fasolki szparagowej,tofu i orzechów włoskich

 Piątek  09.05

ŚNIADANIE

Bajgiel z pastą z pieczonej papryki z kolendrą, i roszponką, ogórek

II ŚNIADANIE

Jogurt jagodowo-miętowy z granolą crunchy i chipsami bananowymi

OBIAD

Placuszki z cukinii z łososiem wędzonym, dip tzatziki, rzodkiewka z roszponką

PODWIECZOREK

Chrupiąca tarta z wiśniami

KOLACJA

Wiosenna sałatka z kaszą pęczak,           bobem i szparagami

0
    0
    Koszyk
    Koszyk jest pustyWróć do sklepu