Menu na cały tydzień
DIETA STANDARD
14.07- 18.07
Poniedziałek 14.07
ŚNIADANIE
Sałatka z jajkiem, rzodkiewką, ogórkiem i fetą, bagietka pełnoziarnista
II ŚNIADANIE
Czekoladowy pudding z tapioki z wiśniami
OBIAD
Butter chicken z ryżem basmati
PODWIECZOREK
Koktajl melon-gruszka
KOLACJA
Stir-fry z makaronem ryżowym
Wtorek 15.07
ŚNIADANIE
Pieczona owsianka a’la szarlotka, jogurt waniliowy z orzechem włoskim i karmelizowane śliwki
II ŚNIADANIE
Pizzerinki z mozzarellą, szynką parmeńską, rukolą i cherry, keczup ziołowy
OBIAD
Schab w sosie własnym z kaszą perłową i surówką z pora i marchewki
PODWIECZOREK
Smoothie kokosowe z morelą, maliną i mango
KOLACJA
Sałatka z warzyw korzeniowych i kurczaka
Czwartek 16.07
ŚNIADANIE
Owocowe smoothie bowl z tropikalnym muslii i chipsami kokosowymi
II ŚNIADANIE
Chłodnik z awokado
OBIAD
Pieczeń rzymska z jajkiem z sosem chrzanowym, ziemniakami i surówką z koprem, selerem naciowym i jabłkiem
PODWIECZOREK
Galaretka z musem malinowo-jagodowym
KOLACJA
Sałatka meksykańska z kurczakiem i kolendrowym dressingiem
Środa 16.07
ŚNIADANIE
Pasta z soczewicy, pieczywo razowe i ogórek małosolny
II ŚNIADANIE
Jogutowy koktajl truskawkowo-porzeczkowy
OBIAD
Fajitas z kurczakiem z tartym serem cheddar, sos ranczeski
PODWIECZOREK
Ciasteczka owsiane z masłem orzechowym i czekoladą
KOLACJA
Sałatka z brokułu i łososia z dressingiem cytrynowo-koperkowym
Piątek 17.07
ŚNIADANIE
Pasta jajeczna z kiełkami rzodkiewki i mieszanką kolorowych warzyw, bułeczki
II ŚNIADANIE
Sałatka z buraków, sera z dressingiem malinowo-balsamicznym
OBIAD
Ryba w sosie curry z groszkiem cukrowym i brązowym ryżem, surówka z marchewki
PODWIECZOREK
Sernik na zimno z mango i marakują
KOLACJA
Gnocchi w sosie pomidorowo-śmietanowym z salami i młodym szpinakiem